Oranje wijn

Laatst liep ik in de Aldi en met een schuin oog zie ik ineens achter allerlei andere wijnen een Oranje wijn staan, die neem ik mee!

Wij zouden Beetje Wijnig niet zijn als we hier geen geweldige wijn/spijs ervaring van maken.

Laten we eerst kort uitleggen wat een Oranje wijn is. Met Oranje wijn wordt wijn van witte druiven bedoeld die geen witte wijn oplevert – maar door langdurig contact met de druivenschillen – amberkleurig wordt. Bij Oranje wijn laten de wijnmakers de steeltjes, pitjes en schilletjes gewoon in het sap meegisten. Dit gebeurd vaak in een speciaal vat, gemaakt van keramiek. Deze traditie is al 5000 jaar oud!

Hoe smaakt de Oranje wijn dan… Uniek en complex. Vaak hebben deze wijnen een stevige smaak met bittere tonen.

Wat eet je bij erbij.. Doordat de wijn een karakteristieke volle smaak heeft, is de wijn goed te combineren met gerechten met een uitgesproken smaak. Bijv vette vis of vettige vleesgerechten.

Wij gaan de wijn combineren met…. Foie Gras! Een heerlijke toast Foie Gras mousse en sardine, MAN zonder een oranje wijn zou ik die elke dag kunnen eten. Echt Hemel op een toastje.
In combinatie met de Oranje wijn is dit echt geweldig, ze vullen elkaar zo goed aan. Vooral ook omdat deze Oranje wijn een klein zoetje heeft.
Leuk feitje: de wijn is Vegan!

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd